Amit a kollégiumi felvételről tudnod kell

GYIK - Hasznos információk

Kiválaszthatom-e szobámat, szobatársamat?
Igen. Kollégiumunkban a diákok megkötés nélkül változtathatják szobáikat, azzal a feltétellel, hogy egymás között megbeszélik a cserét, és a változtatást regisztrálják internetes adatlapjukon. A "Felvett" státuszba került hallgatók a kollégium interaktív szobatérképén előre kiválaszthatják szobájukat, szobatársukat.

Ágynemű, ágyhuzat
Kérünk, hozz magadnak ágyneműt, ágyhuzatot. Ha ez valamilyen oknál fogva nem lehetséges, beköltözéskor kérd ezeket. Használd gondosan, tartsd tisztán, majd kiköltözéskor add le ezeket.

Beférnek a szekrénybe ruháim, a hűtőbe kajáim?
Minden kollégistának van saját ruhásszekrénye, éjjeli szekrénye, íróasztala. Fölösleges dolgokat azonban ne hozz otthonról, mert a tárolással gondjaid lesznek. A konyhában is van saját szekrényhelyed, a hűtőszekrényben és fagyasztóban is - de ez is korlátozott! Ne élepődj meg tehát, ha három rekesz ásványvizet nem tudsz betenni a hűtőszekrénybe! A hűtőszekrénybe névvel ellátott dobozokba tedd az élelmiszert.

Internethez csatlakozhatok-e saját számítógépemmel?
Igen. A szobájában bárki használhatja saját számítógépét, laptopját. Minden kollégista rendelkezésére áll egy darab fali internet csatlakozó. Szükség van ezért szabványos hálózati kábelre is (LAN kábal, RJ45-ös csatlakozóval) az internet eléréséhez. WiFi csak a közösségi termekben érhető el! Természetesen van külön számítógépes terme is kollégiumunknak, ahol a kollégisták internetezhetnek, dolgozhatnak.

Van-e esténként kapuzárás?
Nincs. Minden hallgató rendelkezik beléptető chipkártyával és szobakulccsal. A hallgatók bármikor szabadon léphetnek ki és be az épületbe.

Működik-e menza a koliban?
Nem. Sőt a konyhai felszerelésekről is Neked kell gondoskodnod, de a konyhák kiválóan alkalmasak főzésre, melegítésre. Minden konyhában van két villanytűzhely 4-4 platnival, sütővel, mikro, vízforraló, minigrillező. Készítheted frissen, vagy melegítheted a hazait!

Tudok valahol mosni, vasalni?
Igen, a harmadikon van egy mosókonyha 4 mosógéppel, vasalóállvánnyal, vasalóval, ruhaszárítókkal.

Lehet vendéget fogadni a koliban?
Igen, minden nap reggel 9 és este 9 között fogadhatsz vendéget, egy a fontos: mindig írd be a vendég érkezését a nyilvántartó füzetbe. Hétfő - csütörtökön az első emeleti kisasztalon találod, péntek - vasárnap a főportán. A vendégek beírásának elmulasztása súlyos fegyelmi vétség!
Vendég a kollégiumi szobákban nem aludhat, csak a vendégszobákban, ha előre jeleztétek igényeteket erre. A vendégszoba használata térítésköteles.