Felvételi eljárás

1. KIK ÉS MIKOR JELENTKEZHETNEK?

Azok jelentkezhetnek online a kollégiumba, akik már egyetemi hallgatók, vagy akik pontszámaik alapján felvételt nyertek egy felsőoktatási intézménybe, és erről hivatalos értesítést is kaptak. Jelentkezni legkésőbb a kollégiumi felvételt megelőző nap éjfélig lehet. A felvételi napját megtalálod a „Határidők” menüpont alatt.

Jelentkezés előtt olvasd el a tudnivalókat és gondold át, hogy melyik díjcsomagot választod. Olvasd át a szabályzatokat és fontold meg, hogy vállalod-e a kollégiumi élettel járó olyan feladatokat, amelyekkel eddig talán nem szembesültél: a konyhát és a fürdőszobát felelősséggel a többiekért magad után mindig tisztán hagyod, a szobádban úgy és annyit takarítasz, szellőztetsz, hogy az a szobatársadnak is jó legyen… Ha kérik, a hangerőből is visszaveszel… Egyszóval képes vagy arra, hogy értelmes felnőtt módjára törődj magaddal és másokkal.

+ INFÓ: Ha nem a szokásos, nyári felvételi időszak alatt szeretnél jelentkezni a kollégiumba, hanem valamilyen ok miatt tanév közben, ezt úgy tedd, hogy keress minket személyesen vagy elérhetőségeink egyikén. Ha választ kaptál tőlünk, hogy van szabad helyünk tanév közban, csak akkor töltsd ki a jelentkezési űrlapokat.

2. HOGYAN JELENTKEZZEK?

Jelentkezni kizárólag online felületen lehet, így:

Honlapunk jobb felső sarkában található „Jelentkezés” menüpontból indulva. A regisztrációs adatlap kitöltése után kapni fogsz egy e-mailt, benne egy linkkel: erre kattintva kell megerősítened regisztrált e-mail címedet. Ha ez megvan, e-mailcímeddel és jelszavaddal be kell lépned fiókodba a „Belépés kollégistáknak” menüpontból indulva, majd a „Jelentkezés tanévre” menüpontból, egy további űrlap adatainak kitöltésével és mentésével kerülsz „Jelentkezett” státuszba. Ezt adatlapodon is látod.

Kérünk, tölts ki minden adatot, az útmutatóknak megfelelően, mutatkozz be (itt elmondhatod, hogy miért választod a mi kollégiumunkat), tölts fel magadról képet, és ha valamelyik szakkolis díjcsomagot választod, akkor ne felejtsd el feltölteni a kért esszét.

3. MIKOR DÖNTENEK JELENTKEZÉSEMRŐL?

A felvételi napját megtalálod a „Határidők” menüpontban. Ezen a napon fogja elbírálni a kollégium Felvételi Bizottsága az addig beérkezett jelentkezéseket.

4. A KÉRELMEK ELBÍRÁLÁSA ÉS ÉRTESÍTÉS

A felvételi napján a hagyományoknak megfelelőn összeül a Iosephinum Kollégium Felvételi Bizottsága, hogy az addig beérkezett online jelentkezésekről döntsön. A csapat négy kollégistából, egy kollégiumi tanárból és az igazgatóból áll. A bizottság tagjai már előre készülnek erre a napra: mindenki áttanulmányozza a jelentkezési lapokat és a szakkollégiumi felvételhez csatolt esszéket. Az értékeléseket az előre közzétett szempontrendszer („Az elbírálás szempontjai” menüpont) szerint közösen megvitatjuk, majd egy sorrendet állítunk fel. Az üres kollégiumi helyeket ebben a sorrendben töltjük fel.

A felvételről várhatóan már aznap este e-mailértesítést kapnak a jelentkezők, a további tennivalókkal. Akiket nem tudunk felvenni, azokat várólistára tesszük vagy elutasítjuk.

A várólista azt jelenti, hogy látunk esélyt arra, hogy a jelentkezőt a tanévkezdésig felvegyük. Meglévő kollégistáink külföldi ösztöndíjai gyakran az utolsó pillanatban derülnek ki, esetleg odaítélt kollégiumi helyeket mondanak vissza különböző okok miatt, ilyenkor a várólistán lévő jelentkezőinket keressük meg és ajánljuk fel a felszabadult helyet. Ha valaki közben már más kollégiumot vagy albérletet talált magának, akkor keressük a következőt a sorban.