Veni Sancte - Tanévkezdő ünnepünk

10 kredit

Időpont
2019.09.17. 19:30

Reméljük, minden kollégistánkhoz eljutott meghívónk szóban és egy üres papír falevél formájában. Az előző napokban igyekeztünk ezeket személyesen átadni Nektek. Ha nincs még papír faleveled, szólj, kérj!
Régi szokásunk, hogy ezekre a levelekre felírjuk neveinket, egy fontos mondattal, kéréssel, jó elhatározással, kívánsággal, álommal... Amit szeretnél, hogy elérd, hogy megvalósuljon a tanévben. Ezeket a leveleket aztán összegyűjtjük a VENI SNACTE ünnepség kezdetén egy kosárba, majd felajánláskor az oltárra tesszük, imáinkkal kísérve. Végül a szentmise után a koli bejáratánál található fára aggatjuk fel ezeket, így lesz egy szép, színes őszi fa, ami közösségünket szimbolizálja. Azt a közösséget, ahol helyed van, ahol várnak rád, ahol segítenek, ahol elfogadnak.

Nagyon kérünk, gyere el erre az ünnepségre! Talán csak ez az egy alkalom van az évben, ahol mindannyian összegyűlünk a kollégiumból, ezért ez is a legfontosabb. Az idei alkalom azért is különleges,  mert a kollégiumot fenntartó szerzetesrend, a Megváltós Nővérek nemzetközi rendfőnöke is jelen lesz.

Kérünk, ünneplőben gyere, ahogy ez az alkalomhoz illik.