Felvételi kérelmek elbírálása

Időpont
2020.08.05. 10:00

2020. augusztus 5-én délelőtt a hagyományoknak megfelelőn újra összeül a Iosephinum Kollégium Felvételi Bizottsága, hogy az addig beérkezett online jelentkezésekről döntsön. A csapat négy kollégistából, egy kollégiumi tanárból és az igazgatóból áll. A bizottság tagjai már előre készülnek erre a napra: mindenki áttanulmányozza a jelentkezési lapokat és a szakkollégiumi felvételhez csatolt esszéket. Az értékeléseket az előre közzétett szempontrendszer szerint közösen megvitatjuk, majd egy sorrendet állítunk fel. Az üres kollégiumi helyeket ebben a sorrendben töltjük fel.

A felvételről várhatóan már aznap este e-mailértesítést kapnak a jelentkezők, a további tennivalókkal. Akiket nem tudunk felvenni, azokat várólistára tesszük vagy elutasítjuk.

A várólista azt jelenti, hogy látunk esélyt arra, hogy a jelentkezőt a tanévkezdésig felvegyük. Meglévő kollégistáink külföldi ösztöndíjai gyakran az utolsó pillanatban derülnek ki, esetleg odaítélt kollégiumi helyeket mondanak vissza különböző okok miatt, ilyenkor a várólistán lévő jelentkezőinket keressük meg és ajánljuk fel a felszabadult helyet. Ha valaki közben már más kollégiumot vagy albérletet talált magának, akkor keressük a következőt a sorban.

Ha sikerült egyetemi felvételid, jelentkezz bátran hozzánk, szeretettel várunk!

Iosephinum Kollégium