A kollégium vezetői

Biró Szilveszter | Igazgató

Mindig új kihívás számomra, hogyan tudnám a kollégiumi közösséget az otthon meghitt terévé alakítani? Könnyebség, hogy nem én alakítom, közösen tesszük ezt nagyszerű kollégistáinkkal, akik szívvel, lélekkel, fiatalos lendülettel és nyitottsággal engem is arra hívnak, hogy fiatal maradjak. Így keressük a módját annak, hogy a bevált hagyományokból és a kipróbált értékekből olyan asztalt terítsünk, amely köré mindenki le tud ülni, meg meri kóstolni a feltálalt étket, és jól is tud lakni – egymás társaságában osztozva.

Hívő, katolikus emberként, négy gyerek édesapjaként szoktam kérdezni az Urat, hogyan lehetek jó apa és férj. És kollégiumi vezetőként is szoktam Isten szeretetére bízni ügyes-bajos dolgainkat, hogy a válaszok és megoldások ne személyes haragból vagy dühből szülessenek, hanem belső szabadságból, több kreativitásból. Az fentről érkező megoldásokat segítik aprópénzre váltani végzettségeim: Teológus (Piarista Hittudományi Főiskola), Német nyelv és irodalom szakos tanár, bölcsész (PPKE BTK), Mentálhigiénés lelkigondozó (SOTE)

Kurali Dominka SDR | Kollégiumi nevelőtanár

Sziasztok! Domi nővér vagyok, tanár és lelkigondozó. Mi is e házban a feladatköröm és szerepem? - nehéz körülírni. Szeretnék kicsit tyúkanyó lenni, kicsit jótündér, kicsit őrzőangyal, adminisztrátor, kordinátor és segítő, ám előfordul hogy a nevelőtanári köntöst kell felvennem. Szóval válogass ezek közül bátran, és keress, bármi mondandód van: ötlet, kérés, öröm, bánat, panasz... Szeretettel várlak! :)

Szilágyi Szabolcs | Kollégiumi lelkész

Szabolcs atya piliscsabai plébános, aki minden kedden este a Iosephinum Kollégium kápolnájában szentmisét mutat be, közösségben a hitükben elmélyülő katolikus kollégistákkal. Utána van lehetőség a személyes beszélgetésre, gyónásra is. Szabolcs atya több más kollégiumi programnak és főleg a közösségnek alakítója, humorára jellemzően ezt a bemutatkozást küldte honlapunkra:
"Szívesen lettem volna bérgyilkos is, de végül a papságban nagyobb kihívást láttam, így inkább pap lettem. Amúgy a kettő nagyon hasonlít egymásra, hiszen mindkettő fejvadász jellegű munka, csak a módszereiben egy kicsit talán különböző. Szóval teológiát tanultam, majd a pappászentelésem után erkölcsteológiából képeztem magamat tovább Rómában. Ezt követően Székesfehérvárra helyeztek, ahol főleg közösségek vezetésével és lelki kíséréssel foglalkoztam. 2016-ban kerültem Piliscsabára plébánosként. Szeretek emberekkel foglalkozni, olvasni, sportolni és játszani."